Людина, що вміє літати

Ви коли-небудь бачили людину, що вміє літати? Я сьогодні побачила. Молодий і перспектиний піаніст Єгор Грушин відвідав сьогодні наше Файне Місто. Квартирник в форматі концерту або концерт в форматі квартирника, музикант залишив за глядачами право обрати стиль вечора, на якому вони присутні.

Чесно кажучи, не планувала нічого писати. З мене вистачає писанини, але з першими звуками його музики до мене прийшло натхнення. Знайшла в сумці ручку та «листочок» і почала занотовувати свої думки та його віповіді.
Зазвичай, після концерту гурту чи музиканта, який мені подобається, він мені «розподобується», а тут навпаки. Під час другог пісні я навіть просльозилася. Музика чарівна, хоч і сумна. Емоційна, щира, переконлива! Складалося враження, що він дихає нотами і здіймається у повітрі. Єгор сказав, що в той момент, коли грає, в його голові витає різне: образи, картини, події, іноді ноти. Схоже, що Єгор-музикант і Єгор-людина — це дві різні особи. Музикант такий серйозний, замислений, а як людина — усміхнений і привітний.
Хлопець достатньо впевнений в собі. Він стверджує, що він сам вірить у себе. Очевидно, це і є секрет його успіху. Якби забрати від нього на деякий час стороннню підтримку, він підтримав би себе сам. Однак самодостатній Єгор не зміг назвати з усього свого репертуари якусь одну особливу пісню, сказав, що всі вони відображують його в різні періоди. Навіть, якби йому дозволили зіграти лише одну пісню, він би не зміг вибрати, а просто почав би грати, не зупиняючись, всі під ряд.
Єгор щасливий, що йому вдалося перетворити хобі в роботу. Його дедалі більше запрошують написати саундтреки до короткомертажних фільмів. На даний момент, він погодився лише двічі, тому що йому сподобалися ідеї. Одну з цих пісень, що називається «Варіант 23» (походження назви зрозуміле), Єгор заграв на вечорі.
Музикант зізнався, що йому часом не подобаються ті мелодії, що він пише, але він не збирається їх знищувати, а натомість відкладає до того часу, коли вони сподобаються. Мудре рішення.
Night — остання пісня останнього на даний момент альбому, стала завершальною цього вечора. Таким мелодійним було побажання гарної ночі усім, хто прийшов.
«Я сиділа сьогодні на концерті молодого Бетховена», висловила своє заплення одна глядачка після завершення концерту. Гарний комплімент і приємне порівняння.

Чому я так мало написала власне про його музику? Тому що музика говорить сама за себе. Потрібно слухати її, а не коментарі до неї.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте